Μουσικά βίντεο κλιπ

Γνωρίζετε την έκφραση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις»; Αυτή η ρήση ισχύει στη σημερινή εποχή περισσότερο από κάθε άλλη.  Η εικόνα έχει διεισδύσει στη ζωή μας μέσα από την τηλεόραση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον παγκόσμιο ιστό, τα περιοδικά, το you tube και την επηρεάζει ποικιλοτρόπως.

Η μουσική δεν είναι πια μόνο ήχος

Ακόμη και η μουσική δεν έμεινε ανεπηρέαστη από αυτή την τάση. Αρκετά χρόνια πριν, η μουσική ήταν μόνο ήχος, προσφερόταν μόνο για ακρόαση. Ακούγαμε ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και η φαντασία μας το πλαισίωνε με εικόνες. Σήμερα τα τραγούδια και τα μουσικά κομμάτια συνοδεύονται από τα δικά τους ιδιαίτερα βίντεο κλιπ. Μπορούμε να φανταστούμε τα μουσικά βίντεο σα μια σύγχρονη παραλλαγή της όπερας. Στην όπερα το λιμπρέτο (δηλαδή τα λόγια), η μουσική και η εικόνα λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σύνολο. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ένα μουσικό βίντεο. Οι παραγωγοί των βίντεο κλιπ φτιάχνουν μια ιστορία με εικόνες που δραματοποιεί τους στίχους του τραγουδιού και αποδίδει το ύφος του. Αν το κομμάτι είναι χαρούμενο ή μελαγχολικό αυτή του η ποιότητα αναδεικνύεται μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εικόνες.

Αναπόφευκτα συνδέουμε στο μυαλό  μας την ποιότητα του τραγουδιού με την ποιότητα του βίντεο κλιπ. Εάν η ποιότητα και η αισθητική του βίντεο είναι φτωχή επηρεάζει αρνητικά το μουσικό κομμάτι. Έτσι ένα εξαιρετικό μουσικό κομμάτι μπορεί να μη λάβει την προσοχή και την αναγνώριση που του αξίζει. Ένα βίντεο με τη δύναμη των εικόνων μπορεί να μας καθηλώσει και να μας κάνει να θέλουμε να ακούσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι ξανά και ξανά καθιστώντας το έτσι γνωστό και δημοφιλές. Ένα βίντεο κλιπ, διαρκεί περίπου τρία λεπτά, χρόνος που είναι αρκετός για να εντυπωθούν στο μυαλό μας η μελωδία και οι στίχοι ενός τραγουδιού.

Μουσικά βίντεο κλιπ

Τα μουσικά βίντεο κλιπ μας ταξιδεύουν, μας συγκινούν, μας κάνουν να ονειρευόμαστε, ομορφαίνουν τη ζωή μας. Κάθε μουσική δημιουργία για να αναδειχθεί αξίζει να συνοδεύεται από ένα εξαιρετικής ποιότητας και φαντασίας βίντεο κλιπ.

Cinefil wedding films είναι το λογότυπο του Φίλιππου Ρέτσιου, ενός ενθουσιώδη κινηματογραφιστή, με στόχο να παράγει βίντεο με κινηματογραφική ποιότητα.

Scroll to Top